Daripada DIA kita datang,Kepada DIA juga kita akan kembali.

Kita datang telanjang,
kita pergi telanjang.
Kita hadir ke dunia dalam keadaan lemah.
Kita meninggalkan dunia pun dalam keadaan lemah.
Kita datang tanpa wang & harta.
Kita juga akan pergi tanpa wang & harta.
Mandi pertama kita? Seseorang memandikan kita.
Mandi terakhir kita? Seseorang akan memandikan kita.



Inilah kehidupan!

Jadi mengapa begitu banyak kebencian, begitu banyak kecemburuan, begitu banyak pertengkaran, begitu banyak persaingan, begitu banyak keegoisan dan begitu banyak kebanggaan? mengapa? sementara kita harus pergi dengan tangan kosong?



Jadilah orang baik… Waktu kita terbatas di bumi, jangan sia-siakan dengan hal yang sia-sia..


VIDEO IKLAN TERKINI!


Apa Itu Tathaiyur?





Apa itu tathaiyur? Sebahagian orang mesti pernah melakukannya dan sebenarnya, bertathaiyur itu adalah syirik.

Contoh-contoh Tathaiyur:


VIDEO IKLAN TERKINI


– Tergigit lidah kononnya ada orang mengumpat hal kita.

– Kupu-kupu masuk rumah kononnya ada orang yang nak datang.

– Ambil gambar 3 orang kononnya salah satunya akan pendek umur. (hakikatnya semua orang akan mati)

– Keluar rumah terlupa sesuatu kononnya jangan patah balik kerumah atau sesuatu musibah akan berlaku.

– Rebus anak lesong, kononnya tolak hujan.

– TIdak dapat merasa sesuatu makanan kononnya jilat telapak jari supaya tidak kempunan.

– Diberak burung kononnya ada rezeki.

– Air minuman tumpah kononnya tiada rezeki.

– Sedang berbicara cicak berbunyi kononnya tanda perbualan itu benar.

– Menjamah makanan sebelum keluar rumah kononnya supaya tidak kempunan.

– Jumpa ular melintas di jalan, kononya ada sesuatu yang buruk berlaku hari itu.

– Mimpi berak, kononnya akan ditimpa sakit.


VIDEO IKLAN SENSASI


Kenapa dikatakan syirik? Jom baca.

عن ابن مسعود رضي الله عنه قال : قال رسول اللّه، صلى الله صلى الله عليه وسلم : الطيره شرك، الطيره شرك، وما منا الا ولكن يذهبه بالتوكل

“Dari Ibnu Mas’ud R.A berkata: Telah bersabda Rasulullah S.A.W : Bertathaiyur itu syirik, bertathaiyur itu syirik, dan tiada diantara kita yang tidak terlibat dengannya kecuali akan dijauhkan oleh Allah dengan bertawakkal”.

(H/R Ahmad [3411] at-Tibb. Turmizi [1539] as-Sair)

Bahaya At-Tathayyur…

“At-Tathaiyyur” dapat menidakkan “At-Tauhid” dari dua sisi:

1. Pelaku “At-Tathaiyyur” telah menghilangkan tawakkalnya kepada Allah Subhanahu Wa Ta’ala, serta bersandar kepada selain Allah Subhanahu Wa Ta’ala. Padahal Allah Subhanahu Wa Ta’ala adalah satu-satunya tempat bergantung. Sebagaimana disebutkan dalam surah Al-Ikhlas ayat ke-2 (yang ertinya):

اَللّٰهُ الصَّمَدُ‌ ۚ

Allah tempat meminta segala sesuatu.

[QS. Al-Ikhlas: Ayat 2]

Dan perintah Allah Subhanahu Wa Ta’ala:

فَاعْبُدْهُ وَتَوَكَّلْ عَلَيــــهِ

“Maka sembahlah Dia, dan bertawakkallah (hanya) kepada-Nya.” (Hud: 123)

2. Pelaku “At-Tathaiyyur” sesungguhnya bergantung kepada sesuatu yang tidak ada hakikatnya, bahkan hal itu hanya sebuah dugaan dan khayalannya sahaja (yang tidak layak untuk dijadikan tempat bergantung)

AIRASIA DISCOUNT!

Sempadan Brunei Darussalam Akhirnya Buka!



Alhamdulillah dengan perkhabaran baik ini.

Pada 1 June 2022 akhirnya sempadan negara Brunei dibuka sepenuhnya setelah sekian lama memerangi wabak covid yang tidak berkesudahan.



Surat rasmi daripada kerajaan Brunei sudah pun viral ke media sosial dan semua amat gembira atas perkhabaran tersebut.



Semoga negara Brunei kekal berdaulat dan terus maju jaya!

PROMOSI ALL OUT AIRASIA TAHUN 2022!


Penuh dengan inovasi dan pembaharuan. Bukan itu sahaja malah penuh juga dengan promosi untuk para pengguna. Walaupun kadangkala penuh dengan kontroversi namun tetap juga tanpa menyerah kalah pihak Airasia memberikan yang terbaik kepada semua.


VIDEO IKLAN TERKINI SUNWAY LAGOON!



Untuk serta merta medapatkan penjimatan RM22. Click promo code diatas.


Untuk serta merta mendapatkan penjimatan RM48. Click promo code diatas.


Untuk serta merta mendapatkan penjimatan RM10. Click promo code diatas.



Untuk serta merta mendapatkan penjimatan hari hari. Click promo code dibawah.


Untuk serta merta mendapatkan penjimatan sebanyak 50%. Click promo code dibawah.


Banyak lagi promo promo yang akan tiba. Kalau boleh berjimat cermat kenapa tidak mahu kan?

Sila kongsikan kepada semua!

Honda City Hatchback Mengancam!

Aksesori Honda city GN2/ Hatchback boleh di beli melalui shopee.Lebih murah,jimat dan cepat.Pelbagai pilihan yang menepati citarasa dan nafsu serakah kita juga sebagai seorang pengemar Honda!


Video Racing!


1) Honda city Gn2 Hatchback 2022 Filewar bodykit spoiler body kit front side rear skirt lip

berminat klik link Honda Mantul!

2)Honda City body kit aksesori

berminat klik link Honda Mantul!

3)Honda City 2020 GN2 RS Fog Lamp Cover Garnish * Foglamp Cover RS * City Sedan * City Hatchback

berminat klik link Honda Mantul!

4)Honda City GN2 Sedan / HatchBack Carbon Fibre Accessories interior

berminat klik link Honda Mantul!

5)HONDA CITY GN2 / HATCHBACK LOGO

RED, GOLD & BLACK

Berminat klik link Honda Mantul!

6)Honda City 2020 GN2 Tweeter Ring Cover

berminat boleh beli melalui Honda Mantul!

7)Honda Steering Cover U Trim V Carbon Fiber for HONDA CITY

Berminat klik link Honda City

8)Honda City GN2 / City Hatchback 2020-2022 Head Unit Navigation Screen Protector Tempered Glass

berminat klik link shopee Honda Mantul!

9)HONDA CITY GN2 2020 / HATCHBACK 2022 FRONT GRILL RS COVER & EYELIPS COVER GLOSSY BLACK

berminat klik link Honda Mantul!

10)HONDA CITY 2020 FRONT THAI LIP

berminat klik link Honda Mantul!

11)Honda City 2020 2021 gn2 RS Front Grill grille with eyelips RS emble + H logo

Berminat click link Honda Mantul!

12)Vemart honda city gn2 2020 car Titanium black rear trunk inner cover accessories Protector

berminat klik link Honda Mantul!

13)Honda City 2020 Gn2 Rs Rear Bumper Diffuser Lip Lips Bodykit Carbon

berminat klik link Honda Mantul!

14)Honda city gn 2020-2021 modulo oem md bodykit skirting with paint

berminat klik link Honda Mantul!

Simpan dan Menang.Tidak menang pun tidak mengapa yang penting Menyimpan!




Menabung Amalan Yang Mulia!

Proton X50, baucar barang kemas bernilai RM10,000.00, komputer riba Apple Macbook Air, wang tunai RM800.00 antara hadiah yang ditawarkan kepada anda dalam kategori Platinum untuk dibawa pulang. Bukan itu sahaja, banyak lagi hadiah yang ditawarkan untuk Kempen Stay Safe & Win SSPN-i 2021.

Kempen ini terbahagi kepada 3 kategori iaitu Platinum simpanan bersih sebanyak RM15,000.00 ke atas, Gold simpanan bersih RM8,000.00 sehingga RM14,999.99, dan juga Silver bermula daripada RM200.00 sehingga RM7,999.99.


Video Iklan


Banyak manfaat menyimpan dan terdapat pelbagai instrument yang boleh digunapakai pada masa sekarang mengikut kemampuan masing masing.

Semua orang boleh menyimpan tapi tidak semua boleh konsisten menyimpan.

Untuk keterangan lanjut serta penerangan yang lebih terperinci sila Click disini

Banyak banyak Piramid.Piramid apa yang paling Penting?




Pernah dengar tak pasal Financial Planning Pyramid?

Jika anda dah start fikir untuk buat financial planning.
It’s good to start with understanding the base of the pyramid which is Wealth Protection.
TO PROTECT WHAT YOU HAVE!

Dari dasarnya ramai yang masih ingat untuk financial growth hanya perlu fokus pada investing and building assets. Sebenarnya MELINDUNGI HARTA DAN DIRI DARI RISIKO adalah perkara yang lebih penting.

Kita harus berpijak di bumi nyata dan tanya soalan ni pada diri sendiri:
Jika berlaku kematian/criticall illness/ accidents etc apa yang akan terjadi pada keluarga kita? Boleh tak keluarga kita survive?
Jika kita tidak lagi boleh bekerja,cukup tak duit simpanan untuk teruskan hidup?

Wealth Protection Stage ni termasuklah Life Insurance,Health Insurance dan Disability Insurance.
Seperti Hibah, Medical Kad dan Pampasan Sakit Kritikal.

Nak tahu dengan lebih lanjut? You guys just can Click here

Video Beramal Didunia