KEHANGATAN PILIHAN RAYA UMUM MALAYSIA YANG KE 15

Pengundian secara rasmi berakhir pada jam enam petang tadi.Menurut Suruhanjaya Pilihan Raya, 70 peratus pengundi yang layak di seluruh Malaysia telah membuang undi setakat jam empat petang tadi.Pada 2018, dengan peratusan keluar mengundi akhir sebanyak 82.3 peratus, jumlah keseluruhan pengundi yang menyertai pilihan raya itu ialah 12.99 juta.Peti Undi Pengundian Awal Parlimen P.180 Keningau dibawa masuk ke Pusat Penjumlahan Rasmi Undi di Dewan Masyarakat Keningau. Proses pengiraan undi akan dilakukan dengan disaksikan oleh ejen calon parti bertanding.

Sekitar suasana di hari mengundi bagi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) di Terengganu yang telah menjalankan tanggungjawab sebagai mengundi pada hari ini.Seramai 915,748 pengundi di Terengganu antara lebih 20 juta rakyat Malaysia menunaikan tanggungjawab mereka bagi memberi mandat kepada parti politik yang dipilih untuk pembentukkan kerajaan persekutuan baharu.


Menurut Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), 65 peratus pengundi yang layak di seluruh Malaysia telah membuang undi setakat jam tiga petang tadi.Disebabkan bilangan pengundi yang lebih tinggi tahun ini, peratusan keluar mengundi sebanyak 65 peratus bersamaan dengan hampir 13.76 juta undi.Ini adalah 1.46 juta lebih pengundi daripada jumlah keseluruhan pengundi pada pilihan raya umum ke-14.MENJIMATKAN DAN MENGUNTUNGKAN.PROMOSI AKHIR TAHUN 2022 YANG DINANTIKAN.TIDAK BOLEH DILEPASKAN UNTUK LEBIH PENJIMATAN.

KUPON, VOUCHER DAN PROMOSI HUJUNG TAHUN. Shopee MY NC Voucher Code Enjoy RM18 off with min. spend RM20 with SHP25ST! For East Malaysia users, use our code: SHPAFFEMNC to enjoy the deal! Promo code: SHP25STSHPAFFEMNCValid until: Dec 31, 2022 TM Unifi x Disney+ Hotstar Subscribe to unifi Home with Disney+ Hotstar and win guaranteed prizes!ValidContinue reading “MENJIMATKAN DAN MENGUNTUNGKAN.PROMOSI AKHIR TAHUN 2022 YANG DINANTIKAN.TIDAK BOLEH DILEPASKAN UNTUK LEBIH PENJIMATAN.”

MINGGU KEDUA ANWAR IBRAHIM MENJADI PERDANA MENTERI MALAYSIA.

Saya ingin memaklumkan bahawa semalam saya telah menolak untuk menggunakan sebuah kenderaan jenis Mercedes S600 yang telah dibeli dan diperoleh Jabatan Perdana Menteri (JPM) sebelum saya memasuki pejabat.Langkah tersebut diambil kerana saya tidak mahukan sebarang perbelanjaan baru dibuat ke atas saya.Sebaliknya, saya telah membuat keputusan untuk menggunakan apa saja kenderaan sedia ada di pejabat untukContinue reading “MINGGU KEDUA ANWAR IBRAHIM MENJADI PERDANA MENTERI MALAYSIA.”

SATU LAGI PENCAKAR LANGIT DI BINA DI MALAYSIA.

Mercu tanda baharu ibu kota. Malaysia dijangka memiliki satu lagi mercu tanda baharu di ibu negara apabila sebuah bangunan pencakar langit berketinggian 775 meter yang sedang dalam fasa perancangan, siap kelak.Menurut firma arkitek Woods Bagot, menara dinamakan Tradewinds Square itu bakal tersergam megah di tengah-tengah kawasan Segitiga Emas iaitu di Jalan Sultan Ismail di sini.Continue reading “SATU LAGI PENCAKAR LANGIT DI BINA DI MALAYSIA.”


Published by Agent Info

Team Lead

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: