PEMBUNUH BERSIRI JEPUN DIHUKUM MATI


GAMBAR HIASAN: Takashiro Shiraishi (menutup muka) membunuh lapan orang wanita berumur 15 tahun hingga 26 tahun dan seorang lelaki.

TOKYO: Takashiro Shiraishi,lelaki yang menggunakan apps ‘Twitter’ untuk memikat wanita yang kelihatan cenderung untuk membunuh diri dan mengajak untuk datang kerumah nya,di mana dia memberi dadah, merompak, merogol dan membunuh mereka sebelum si pelaku mengerat-ngerat mayat mangsa, semalam telah dijatuhkan hukuman mati.

Polis Tokyo menemui sembilan kepala manusia dan 240 tulang yang tersimpan di dalam kotak pendingin di pangsapuri kecil milik nya. Rumah yang tertuduh bersalah terletak di bandar Zama, 90 minit perjalanan dari pusat bandar Tokyo, digelar media Tokyo “Scray House”.


BUKA AKAUN DAGANGAN ANDA SECARA PERCUMA


Sembilan pembunuhan ini berlaku selama tiga bulan dari Ogos hingga Oktober 2017.

Lapan mangsa wanita 15 tahun hingga 26 tahun. Satu-satunya lelaki adalah kenalan kepada seorang wanita yang hilang dan terbunuh apabila hampir mengetahui kejahatan suspek.

Shiraishi, yang kini berusia 30 tahun, mengaku bersalah atas semua tuduhan terhadapnya selama perbicaraan di mahkamah yang merangkumi 23 perbicaraan tertumpu pada tahap kesalahannya.


DAFTAR DAN JOIN CONTEST PS5


Peguam belanya berpendapat pembunuhan ini di kelaskan sebagai “Konsesual” dan harus dianggap sebagai tuduhan pembunuhan lebih rendah atas persetujuan.

Ketua Hakin Naokuni Yano, bagaimanapun, menolak pembelaan tersebut.

“Tidak ada mangsa yang setuju di bunuh. Terdakwa didapati bertanggungjawab sepenuhnya,”.Kata Hakim Naokuni semalam ketika menjatuhkan hukuman mati kepada Shiraishi.

Menganggur pada tahun 2017, dia menggunakan dua akaun Twitter untuk memikat wanita(mangsa).

Dalam akuan yang pertama, dia memainkan peranan sebagai pembimbing.Pembimbing yang boleh membantu individu yang cenderung untuk membunuh diri agar niat individu tersebut untuk menunaikan “hajat” membunuh diri itu tercapai.

Di akaun kedua nya pula, dia memainkan watak sebagai seorang yang kesunyian dan memerlukan teman untuk membunuh diri bersama-sama.

Perbuatan Shiraishi terdedah setelah seorang abang kepada mangsa mengambil keputusan untuk menggodam akaun twitter Shiraishi dan menemui mesej-mesej yang menyeram kan.

SUMBER:BERITA HARIAN

Published by Agent Info

Team Lead

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: