PROTON MENGUMUMKAN HARGA BARU BERKUATKUASA PADA 15 JUN 2020

Proton X70

Subang Jaya, 15 Jun 2020 – Berikutan pengumuman baru-baru ini oleh kerajaan mengenai cukai penjualan sifar untuk kereta yang dijual di Malaysia untuk tempoh enam bulan bermula 15 Jun 2020, PROTON akan menurunkan harga keretanya sebanyak 1.2% – 5.7%. Harga-harga ini akan efektif selama jangka waktu insentif, ukuran yang dirancang untuk meningkatkan ekonomi ketika negara itu muncul dari penutupan yang disebabkan oleh COVID-19.

“PROTON ingin mengambil kesempatan ini untuk mengingatkan semua orang yang mencari kenderaan baru yang tidak pernah ada waktu yang lebih baik untuk memiliki PROTON baru. Dengan bilangan kedai 3S / 4S yang terkemuka di industri, rangkaian model yang diperbaharui, peningkatan berkala yang telah kami perkenalkan dan juga harga baru, pelanggan kami akan mendapat nilai yang lebih baik untuk wang mereka, ”kata Dr Li Chunrong, Ketua Pegawai Eksekutif, PROTON.

“Kami memuji inisiatif kerajaan untuk mendorong pertumbuhan ekonomi kita melalui rancangan PENJANA dan pengakuan mereka terhadap industri automotif Malaysia sebagai bahagian penting ekosistem nasional. Dengan 700,000 orang bekerja secara langsung dan tidak langsung dalam industri, ia menyumbang sekitar 4.3% kepada KDNK nasional dan dengan itu akan memainkan peranan utama dalam usaha pemulihan ekonomi, ”tambahnya.

Syarikat menggunakan beberapa strategi untuk memacu pertumbuhan penjualan sambil mengingat sentimen pembeli akan berhati-hati di sepanjang tahun 2020. Ini termasuk menerapkan langkah-langkah penjarakkan sosial dan pembasmian kuman yang ketat di bilik pameran dan pusat perkhidmatannya sambil mempromosikan penggunaan tempahan dalam talian untuk urus niaga tanpa sentuhan.

“Sebagai jenama automotif nasional, PROTON dapat membantu menghidupkan kembali semua segmen industri automotif. Kami terus bekerja sama dengan vendor dan peniaga kami untuk memastikan mereka dapat menghadapi ribut ekonomi dan bersedia membantu memacu ekonomi ke depan lagi, ”kata Dr Li Chunrong.

Kd: Proton Malaysia

Video Menarik: Armin Motor Sports Club Super Sunday

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: