Empire Satay Warisan Antara Satay Yang Terbaik Di Miri

“Sejarah Empire Satay Warisan mula beroperasi pada tahun 1980 dan pada masa itu arwah nenek yg tercinta telah membuat resepi rempah satay yang paling sedap. Setelah pemergian nenek pada tahun 1992, arwah ayah dan mak menyambung legasi tersebut dengan berniaga kecil-kecilan sahaja. Arus kehidupan yang mencabar di tambah dengan kakitangan yang terhad dan modal yg sedikit, arwah ayah dan mak hanya mampu berniaga kecil-kecilan. Setelah berpuluh tahun mencebur diri dalam bidang perniagaan satay, alhamdulillah kini satay kami dpt di terima smua lapisan masyarakat. Impian arwah ayah adalah ingin memiliki SATAY HOUSE yang menjual pelbagai jenis satay namun niat tidak kesampaian apabila tanggal 9/1/2019 ayah telah di jemput Sang Pencipta. Namun kakak tidak berputus asa dan terus berusaha mencapai impian kami dengan memiliki SATAY HOUSE. InsyaAllah berkat sokongan dari ahli keluarga dan sahabat handai, kami miliki juga walaupun mengharungi arus kehidupan yang makin mencabar. Kini Satay Warisan Ayahbonda kami namakan dan perjuangkan di bawah EMPIRE SATAY WARISAN. DOAKAN SEMOGA KAMI DAPAT MENCAPAI IMPIAN DARI ARWAH YG TERCINTA. AL-FATIHAH UNTUK ARWAH AYAH DAN NENEK SERTA KELUARGA YANG TELAH PERGI.” –Azsri Sham Abdul Rahman

Untuk Tempahan: 0132105131 (Izan)

FB Page: Empire Satay Warisan

Di sini lah bermulanya Empire Satay Warisan. Dari Kuching di bawa ke Miri, Terengganu. Terima kasih kepada Neneknda kami arwah Hadiah Bte Haji Wahi dan arwah Busrah Bin Amin. Tanpa mereka maka tiada lah EMPIRE SATAY WARISAN.
Dahulunya dikenali sebagai Satay Warisan Ayahbonda dan kini dikenali sebagai Empayar Satay Warisan. Harga yang amat berpatutan.
Salah satu tempat Empayar Satay Warisan berniaga berdepan dengan Warung Puteri.
Berdepan dengan Restoran Cahaya Taufik Permyjaya.
Pernah disiarkan didalam akhbar Utusan Borneo pada hari Khamis bertarikh 9 Mei 2019.

Kd: Azsri Sham Abdul Rahman

Inspirasi Menarik: If Find The Big Why. You Will Find The What And How.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: